Ambacht en kwaliteit

Hoe het begon..

Het is allemaal begonnen in de nazomer van 2005. Tijdens een prachtige zonsondergang op een heuveltop van de uitgestrekte graanvlaktes in Frankrijk bedacht Maarten van Soest de Tonke Classic. Een camper met niets dan sterkte eigenschappen: een veilige en moderne auto en een opbouw met het uiterlijk van een zigeunerwagen met een luxe zeiljacht interieur. Naast zijn dochter Tonke, was ook het bedrijf (dat hij naar zijn dochter vernoemde) geboren.

In 2013 heeft MyVAN een mooi filmpje gemaakt over de bedrijfsfilosofie van Tonke en de bouw van de Tonke Classic: “Sailing the roads with a Tonke Camper”. Het filmpje geeft de ambacht en kwaliteit die Tonke in haar campers verwerkt goed weer. Een timelapse laat zien hoe een Classic wordt opgebouwd. Overigens zijn de jonge, guitige koppies van Maarten en Theo ook leuk om terug te zien!Β 

 

Tegenwoordig..

Sindsdien is het bedrijf Tonke verder ontwikkeld. Fysiek zijn we uit ons jasje gegroeid: we zijn van één hal naar drie hallen gegaan. We hebben de Tonke VAN ontwikkeld. Dit model is door het publiek meermaals bekroond om het ontwerp. In alle windstreken kun je Tonke campers in het wild tegen komen.

Maar wat niet is veranderd is de ambacht en kwaliteit. Elke camper, of het nu een Classic of een VAN is, wordt met zorg en aandacht door ons gebouwd in de werkplaats in Terheijden. We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen, zoals RVS hang- en sluitwerk uit de jachtbouw, zodat ook voor u geldt: “Sailing the roads with a Tonke Camper”.

Wilt u niks missen?

Laat uw emailadres achter en ontvang als eerste meer informatie.

De wereldpremière van onze eerste elektrische

TONKE EQV