Tonke Fieldsleeper International

Onafhankelijkheid & Comfort

Tonke Fieldsleeper International

State-of-the-art techniek uit de wereld van zeil-races

Specificaties

De Fieldsleeper International is langer dan de andere Fieldsleeper modellen. Hij is exclusief beschikbaar op een Mercedes Sprinter chassis (5 ton), zowel met tweewiel- als vierwielaandrijving.

Wereldwijde verscheping

Een camper is doorgaans te hoog om in een container te passen, maar de Tonke unit is afzetbaar, waardoor hij samen met de Mercedes (achter mekaar) in een zeecontainer past. Dit is interessant voor degene die andere delen van de wereld wil ontdekken met de Fieldsleeper. Zeecontainer verscheping is veiliger, goedkoper en flexibeler dan RoRo verscheping (roll on, roll off). Daarnaast doen de containerschepen ook veel meer havens aan dan Roro schepen. De Fieldsleeper International maakt geen gebruik van een LP(G) systeem, hierdoor is deze Tonke extreem veelzijdig en kan overal ter wereld gebruikt worden.

lees meer

Een heel nieuw concept.. en 4×4 of zelfs 6×6 beschikbaar

Geen LP (lquid propane), VOLLEDIG op zonne-energie, standaard grote accu banken, zware omvormers en grote water tanks voor langere periode OFF-GRID. Resultaat: dit is het ultieme recreatie voertuig voor de meest afgelegen gebieden ter wereld. Beschikbaar in zowel een 110V (USA) als 230V versie. Niet alleen gebouwd met schoonheid als uitgangspunt, maar op kwaliteit met de beste materialen en apparatuur, voornamelijk vanuit de jachtbouw.

Hoe?

Het basisconcept van dit voertuig is gebaseerd op kennis uit de zeilwereld. Het is specifiek ontwikkeld voor situaties zonder energie aansluitingen aan wal. Normale campers moeten in dergelijke gevallen draaien op luidruchtige generatoren om gebruik te kunnen maken van alle faciliteiten aan boord. Maar door een intelligente combinatie van een grote zonnepaneel-installatie, een vernuftige omvormer/lader en een grote accu bank is dit niet meer nodig. De panelen laden de accu’s gedurende de dag op, en de verschillende toepassingen ontladen ze wanneer nodig. Zelfs de airconditioning enige uren laten draaien is mogelijk.

Er is geen LP (liquid propane, LPG) aan boord, de verwarming/boiler werkt op diesel, wat zowel veiliger is als overal beschikbaar. De inductie kookplaat werkt op elektriciteit, wat veiliger is. De RVS koel-/vriescombinatie van marine kwaliteit werkt ook op elektriciteit. Deze werkt zeer betrouwbaar onder alle omstandigheden en heeft niet het onderhoud nodig zoals een absorptie koelkast.

De bottle nek voor langere tijd off-the-grid verblijven is meestal de vers water capaciteit. Wij hebben twee separate water tanks geïnstalleerd, die samen een capaciteit van 260 liter hebben.

 

Off-grid air conditioning package

Met dit optionele pakket (Lithium Ion accu bank en extra zonnepanelen) kun je zelfs in de meest afgelegen gebieden off-the-grid de airconditioning laten draaien! Dit is revolutionair. In meeste gevallen zul je de volgende dag verder rijden en de accu’s automatisch opladen. Maar als je besluit om nog een dag te blijven kun je de accu’s simpel opladen door de voertuig motor enkele uren stationair te laten draaien. De grote voordelen ten opzichte van een generator: a) de uitlaatgassen zijn veel schoner (euro VI norm), b) de brandstof efficiëntie is een stuk hoger, c) neemt geen onnodige ruimte/gewicht in, d) slechts enkele uren geluid in plaats van 24 uur en e) het geluidsniveau is lager dan de meeste camper generatoren.

lees meer

Lastig?

“Ik begrijp niks van al dat technologisch gebazel. Kan ik deze camper zelf bedienen?” Ja, dat kunt u zeker. Bij normaal gebruik hoeft maar slecht een beetje aandacht worden gegeven aan dit systeem. Wanneer u het leuk vindt, kunt u alles in de gaten houden op het display (accu capaciteit, water capaciteit, zonne-energie en temperatuur). Maar wanneer u hier niet in geïnteresseerd bent, is dat ook prima. Geniet van uw verblijf, dat is het meest belangrijk.

Prijs

Deze oplossing is niet goedkoop, maar u zou het niet moeten vergelijken met een normale camper. U kunt dit concept alleen vergelijken met expeditie voertuigen, wat het eigenlijk is, en kom erachter dat het realistisch geprijsd is (EN veel mooier dan een typisch expeditievoertuig). Het prijs concept is simpel: we hebben het voertuig volledig aangekleed, zodat er slechts enkele opties zijn.

Het afzet systeem

De Tonke afzetunits zijn bijzondere campers. Niet alleen door hun uiterlijk en kwaliteit. Met het optionele afzetsysteem is de Tonke unit in slechts 10 minuten los te koppelen van het voertuig.  Dit geeft je de mogelijkheid om het voertuig en de unit los van elkaar te gebruiken. Zo kan je de Tonke unit in de tuin zetten, als exclusief gastenverblijf, inspirerende werkplek of bed&breakfast verblijf. Met het hydraulische systeem kan de unit tot net boven de grond zakken. Er kunnen robuuste wielen onder de unit worden gezet om verplaatsen mogelijk te maken. Op deze wijze kan de unit ook in een garage of opslag worden gerold.

Download brochure
Tonke VAN & VAN XL

Vul uw gegevens in en ontvang gratis de brochure per mail.

Vul hier onder uw gegevens in.