De nieuwe Tonke VAN

Een moderne klassieker

Inmiddels zijn de allerlaatste Transporter T6.1’s van de band gerold in Hannover. Een einde van een groots tijdperk. Maar niet getreurd, want er komt een nieuw hoofdstuk aan: de nieuwe Volkswagen Tranporter!

De nieuwe Transporter is verkrijgbaar in vele modellen, helemaal naar uw wens samen te stellen. U kunt kiezen voor een korte of lange wielbasis, daarnaast is er ook volop keuze in aandrijving. Of u nog graag kiest voor een diesel al dan niet vierwiel aangedreven (4Motion), een plug-in hybride (eHybrid) of volledig elektrisch: alles is mogelijk!

Dit in combinatie met het onmiskenbare Tonke interieur maakt een geweldige buscamper.

Selected Image

Groter, breder en langer

De nieuwe Volkswagen Transporter (T7) is groter dan zijn voorganger. De bus is aan de buitenzijde 15 cm langer en ook iets breder. Bovendien is de laadruimte 61 mm langer en de breedte tussen de wielkasten zelfs met 148 mm toegenomen ten opzichte van zijn voorganger. Dit zorgt voor nog meer mogelijkheden en veel meer leefruimte in de camper.

Blijf op de hoogte

Selected Image

Rijk uitgerust met opties

De nieuwe Transporter heeft een strak ontwerp en wordt standaard geleverd met LED-koplampen en LED-achterlichten. Daarnaast is de bus standaard nog rijker uitgerust dan voorheen, zoals een geavanceerde elektronische parkeerrem met Auto Hold-functie, een schitterend 12 inch digitaal instrumentenpaneel (Digital Cockpit) en een hoogwaardig infotainmentsysteem met DAB+, draadloze App-Connect voor Apple CarPlay en Android Auto, online diensten, en een royaal 13 inch touchscreen. Het multifunctionele stuur, de regensensor, Lane Assist rijbaanassistent, Autonomous Emergency Braking Front Assist en dynamische verkeersbordherkenning met eenrichtingsverkeer waarschuwing maken elke rit veiliger en comfortabeler. Breid het infotainmentsysteem uit met een navigatiesysteem, de uitgebreide mobiele online diensten van VW Connect en VW Connect Plus (standaard bij het navigatiesysteem), en voor de muziekliefhebbers – een schitterend Harman Kardon audiosysteem dat je favoriete muziek tot leven brengt.

De nieuwe Transporter als Tonke camper

De nieuwe Volkswagen Transporter vinden wij een interessant nieuw model om op te gaan bouwen. Omdat hij qua binnenmaten wat groter is dan de T6, ontstaan er nog meer mogelijkheden tot ombouw, groter bed, etc. Het is een model waar Tonke veel mogelijkheden voor ziet en zullen ook iets gaan ontwikkelen voor dit platform. Het belooft weer een innovatief ontwerp te worden inclusief de bekende draaikeuken en een royaal bed beneden. In september 2024 zal de nieuwe Transporter op de IAA in Hannover worden onthuld. Na de zomer gaat de verkoop van start.

Blijf op de hoogte

Motorisatie 

De nieuwe Transporter is verkrijgbaar in vele motorisaties en twee lengtes. Op dit moment biedt Volkswagen de volgende opties:

Diesel 

 • Diesel schakelbak (6 versnellingen) 110 pk korte wielbasis (5050mm) en lange wielbasis (5450mm)
 • Diesel schakelbak (6 versnellingen) 150 pk korte wielbasis (5050mm) en lange wielbasis (5450mm)
 • Diesel automaat (8 versnellingen) 150 pk korte wielbasis (5050mm) en lange wielbasis (5450mm)
 • Diesel automaat (8 versnellingen) 170 pk korte wielbasis (5050mm) en lange wielbasis (5450mm)
 • Diesel automaat 4Motion (8 versnellingen) 150 pk korte wielbasis (5050mm) en lange wielbasis (5450mm)
 • Diesel automaat 4Motion (8 versnellingen) 170 pk korte wielbasis (5050mm) en lange wielbasis (5450mm)

Plug-in-hybride

 • eHybrid 233 pk CVT-automaat, 171 kW (233 pk) korte wielbasis (5050mm)
 • eHybrid 233 pk CVT-automaat, 171 kW (233 pk) lange wielbasis (5450mm)

Volledig elektrisch

 • e-Transporter automaat, 85 kW (116 pk) elektromotor met 54 kWh (bruto) accupakket
 • e-Transporter automaat, 100 kW (136 pk) elektromotor met 83 kWh (bruto) accupakket
 • e-Transporter automaat, 160 kW (218 pk) elektromotor met 83 kWh (bruto) accupakket
 • e-Transporter automaat, 210 kW (286 pk) elektromotor met 83 kWh (bruto) accupakket
 • Elektrische modellen hebben standaard achterwielaandrijving, later staat ook een vierwielaandrijving versie gepland.

Blijf op de hoogte