Nieuws

Lancering van de volledig elektrische TONKE EQV!

Bestellen kan vanaf nu!

Voor ons bij TONKE is het al jaren een grote wens om een nieuwe serie met EV campers te gaan maken. We hebben naar alle nieuwe en bestaande voertuigfabrikanten gekeken. Maar het ene voertuig is te zwaar voor de Europese markt, het andere voertuig juist weer te licht. Volkswagen schakelt niet snel genoeg en ontwikkelt momenteel voertuigen die te licht en/of klein zijn (T7 en ID Buzz). Maar… er is licht aan ’t eind van de tunnel: Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz bouwt de prachtige, volledig elektrische EQV. Ik heb β€˜m een paar weken mogen lenen om te testen en wilde β€˜m niet meer inleveren. Wat een geweldig rijdend voertuig! Hij heeft een zeer grote 100kWh accu (90kWh efficiΓ«nt), dus range is niet snel meer een probleem. 360km geeft de fabrikant op, en ik haalde 320km dus dat is echt niet gek. En wat een plezier om mee te rijden! Prachtig afgewerkt, echt Mercedes-Benz niveau. Navigatie, infotainment, alles gaat perfect en intuΓ―tief. Er is zelfs (voor relatief weinig geld) volledige luchtvering beschikbaar. Service is ook op Mercedes-Benz niveau, dat is wel wat anders dan bij de grote Amerikaanse EV fabrikant (…).

We lanceren de Tonke EQV pas in het voorjaar, dan zijn de foto’s gemaakt en is de website aangepast. Nu hebben we dus alleen nog maar een prijslijst. Toch verkopen we ze al volop. We hebben het dit keer anders aangepakt en productieplaatsen in de Mercedes-Benz fabriek gereserveerd. Daardoor kunnen we snel leveren. Mercedes-Benz belt dagelijks of we onze productieplaatsen niet weer willen afstaan, zoveel vraag is er nu. Maar wij houden vast en vullen de productie voor onze Tonke klanten: u dus! We verkopen de EQV als β€˜weekender’ met een grote slaapbank over de volledige breedte (en optioneel een keuken achter bij de klep) OF als volledige camper met meubels en draaikeuken zoals u die kent uit de Tonke VAN.

Onze prijzen liggen flink onder de dealerprijzen, en daar bovenop hebben we ter introductie een extra β€œpre-order” aanbod als u voor 31/12/2021 een bestelling plaatst.