Nieuws

Te koop: Volkswagen T2 camper 1971

VERKOCHT - Unieke kans!

UPDATE: VERKOCHT!

Deze VW T2 camper is al vele jaren in het liefdevolle bezit van een van onze TOP (!) monteurs en dat kan je aan alles zien. Er is met liefde en vakmanschap voor deze bus gezorgd. Helaas wordt hij wegens omstandigheden verkocht. Voor u een bijzondere kans!

De bus heeft het grootste deel van zijn leven in Californië rondgereden en is daarom geheel roestvrij. Het betreft een T2a uit 1971 met de mooie looks en af fabriek een rembekrachting en remschijven voor, de motor is een dubbelpoorts 1600. Dit maakt het een super fijn rijdende en remmende bus.
De bus is sinds 2005 ingevoerd en heeft sindsdien droog gestald gestaan en dat verklaart ook de roestvrije staat van de bus. Aan de bus is het volgende gedaan:

Motor gedeeltelijk gereviseerd. Er zijn gereviseerde koppen en nieuwe cilinders van het kwaliteitsmerk Mahle gemonteerd. Draaiend gedeelte is in 2009 gereviseerd, vandaar dat er is gekozen voor een deel revisie. Bus heeft tot de dag van vandaag niet veel gereden. Alles is bij demontage geïnspecteerd en waar nodig zijn er delen vervangen.
Aandrijfassen zijn vernieuwd, de remmen zijn gecontroleerd en de lastafhankelijke remdrukregelaar is gereviseerd.
De bussen in de torsievering achter zijn vervangen en alles in de ophanging is doorgesmeerd.
Deze bus is voorzien van een KYB ophanging upgrade. Dat wil zeggen dat er stabilisator stangen zijn gemonteerd en andere gas schokdempers, wat de wegligging zeer verbeterd.
Recentelijk is de bus gespoten omdat er her en der wat lichte schade en steenslag aan de voorkant van de bus aanwezig was. Zoals de foto’s laten zien is dit met veel liefde gebeurd.

Interieur is geheel origineel met her en der wat tekenen van gebruik. Stoelen voorin zijn van het type Golf 1 GTI en zijn in 2013 opnieuw bekleed. De originele gordels die erin zaten zijn vervangen voor moderne. De bus heeft 5 zitplaatsen met driemaal 3 punts gordels en 2 heupgordel achterin. De originele gordels zijn nog aanwezig.

De koelbox die standaard in deze bus zat is omgebouwd naar een echte koelkast met absorptie element. Het originele bed boven is aanwezig, net als het kinderbed voor boven het stuur.
Het canvas van het dak is in 2013 vervangen en is geïmpregneerd, dus geheel waterdicht.

Technisch en uiterlijk een zeer mooie en nette bus die altijd met veel liefde en plezier onderhouden is. Documentatie en rekeningen ter inzage, ook aanwezig van de periode in de USA.

Garantie 3 maanden met eerste beurt, wat inhoudt kleppen stellen en olie verversing.