Nieuws

Tonke Nieuws Juni 2020

Editie: juni 2020

INHOUD TONKE NIEUWS

  • Tonke stelt voor
  • Nieuwe kastenset.. What’s new?
  • Op avontuur door Canada met Tonke
  • Bezoek de werkplaats
  • Configureer uw Tonke VAN T6.1 online
  • Tonke Travelblog

TONKE STELT VOOR

Elke maand stellen we iemand van het Tonke team aan u voor. Deze maand is onze fijne collega Yoeri aan de beurt.

Wie ben je?
Ik ben Yoeri Martha, 40 jaar oud. Ik ben sinds 2016 in dienst bij Tonke, maar daarvoor heb ik al enige tijd als zzp’er bij Tonke gewerkt.

Ben je een kampeerder?
Ik ben zeker een kampeerder! Als kind ging ik met het gezin altijd met de tent (en later met de vouwwagen) op vakantie. Zelf geef ik er de voorkeur aan met een camper op vakantie te gaan. Mijn eerste auto was een oldtimer, een Peugeot J7 camper. Tegenwoordig heb ik een bestelbusje, die ik elke zomer ombouw tot camper. Ik vind het fijn dat je met een camper goed de mogelijkheid hebt om wild te kamperen. Daarnaast is het fijn om snel door te kunnen trekken; twee weken of langer op dezelfde camping vakantie houden is niks voor mij. Ook ga ik graag naar festivals en daar is een camper ook ideaal voor! Je hebt dan wat meer luxe dan met een tent.

Wat is je achtergrond?
Ik ben afgestudeerd aan de Kunstacademie, waar ik me gespecialiseerd heb in het maken van ruimtelijke installaties. Ik heb vervolgens heel wat jaren gewerkt als groenteboer. Op een bepaald moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging en heb ik een opleiding tot meubelmaker gevolgd aan het Hout en Meubileringscollege Rotterdam. Ik heb 2 jaar als zzp meubelmaker/interieurbouwer gewerkt tot ik een klus bij Tonke kreeg. Omdat de sfeer en het werk zo leuk was ben ik er blijven hangen en in dienst gegaan.

Wat doe je bij Tonke?
Bij Tonke ben ik voornamelijk bezig met het vervaardigen van de meubels van de campers. Maar net als iedereen bij Tonke heb ik een allround job, dus ik ben met het hele maakproces bezig. Zo komt er bijvoorbeeld ook elektronica en autotechniek bij kijken. Die afwisseling is wat het werk interessant maakt.

Wat maakt werken bij Tonke leuk?
Bij Tonke werken we met een “can do”-mentaliteit, dus voor iedere vraag moet er een oplossing gevonden worden. Daarnaast werken we met een hoge kwaliteitsstandaard, wat het werk uitdagend maakt.

Bedankt Yoeri!

NIEUWE KASTENSET.. WHAT’S NEW?

Nu de Tonke VAN ruim 5 jaar bestaat en er honderden van rondrijden, werd het tijd voor een update. In de vorige nieuwsbrief gaven we al een kijkje in de nieuwe keuken. Nu kijken we naar de kastenset die, ten aanzien van het vorige model, flink wat gewijzigd is.

Voorin bij de keuken
Bij ons vorige model was de techniekbak onder de koelkast gepositioneerd. Deze nam veel ruimte in beslag waardoor men hem als extra, minder handig te bereiken, kastje ging gebruiken. Dat kan beter, dachten we. Onder de koelkast zit nu de gasbak gepositioneerd. Deze bak is wat kleiner, waardoor de ruimte efficiënter ingedeeld is en de mogelijkheid ontstond dat we een grotere koelkast konden plaatsen. Men heeft nu 40 liter in plaats van 28 liter koelruimte.

Van het midden naar achteren
Naast de gasbak op vloerniveau zit een klein vak met schuifdeuren voor de gevarendriehoek, het veiligheidshesje, de krik en alle andere kleinere stukken bagage. Aan de achterkant op vloerniveau staan de super praktische schoonwaterkannen (bij een korte wielbasis één en bij een lange wielbasis twee van 19 liter). Je kan hier dus gemakkelijker bij dan voorheen. Achter de waterkannen zit (verscholen achter een luikje) de techniekruimte met alle zekeringskastjes, de acculader en de zonneceltransformator. Deze ruimte is dus heel klein en daarmee super efficiënt.

De bagageruimte
Alle andere ruimte in de kast is over voor bagage. Bij een korte wielbasis is de netto bagageruimte is in het nieuwe design toegenomen met wel 20 liter. Bij een lange wielbasis is dit zelfs 40 liter!

Nieuwe techniek
Naast de ruimtelijke indeling hebben we ook nog wat nieuwe techniek opgenomen in onze standaardconfiguratie. Zo hebben we een accu indicator geplaatst die door middel van het stoplichtsysteem aangeeft hoe het is gesteld met de camperaccu en hoef je dus geen elektronisch genie te zijn om te weten wanneer je de accu moet gaan bijladen. Verder zit de koelkast apart aan de voeding geschakeld zodat de 12 volt aanstekerplug vrij blijft voor bijvoorbeeld een espressoapparaat.

Kastfronten
Tot slot de kastfronten. Deze houden hetzelfde kleuren: wit, antraciet en massief bamboe. De laatste is hetzelfde gebleven, maar wit en antraciet zijn een nieuwe vorm van HPL (dat ijzersterke laagje waarmee we het berkenhout afwerken). Dit is namelijk een krasvrije versie geworden waarbij je krasjes gemakkelijk met je vinger uitgumt! De kleur van dit HPL is iets matter, dit ziet er erg strak uit!

Concluderend
Kortom, 40 liter meer bagageruimte, 12 liter grotere koelkast, meer mogelijkheden, nog degelijker en meer efficiëntie. Wat wil je nog meer?

OP AVONTUUR DOOR CANADA MET TONKE

Een van onze klanten, Jaap, stuurde ons de volgende testimonial:

”Door de jaren heen heb ik het geluk gehad te ervaren hoe reizen de geest verlicht. De mogelijkheden hoe te reizen over land, door de lucht of over zee lijken echter eindeloos… ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Dus na jarenlang tenten, huren, beoordelen en debatteren hebben we besloten om onze eigen VW buscamper te kopen. De beslissing nemen was een geweldige mijlpaal. Het kort daarna ontmoeten van het Tonke-team was het beste wat er kon gebeuren. Een ervaren en professioneel team met een persoonlijk tintje was precies wat we nodig hadden om onze eigen camper op maat te bouwen – de Tonke VAN XL 4×4 7-zitter.

In de laatste fase van de bouw verhuisden we naar het buitenland en dus was onze allereerste reis tijdens de extreem koude winter begin 2019, waarbij we met ons gezin van vier personen naar de Franstalige provincie Quebec in Canada reden. Het was één van de ijzige, sneeuwzekere weken in februari met dagtemperaturen die ver onder de -30 lagen en ’s nachts onder de -40 daalden. In tegenstelling tot ons heeft het busje het niet als een uitdaging ervaren. De aangename lengte van het busje, de robuuste winterbanden, het interieur en de krachtige 4Motion-aandrijving zorgden voor een veilige rit op lange besneeuwde stukken weg in het Laurentian-gebergte en door de bevroren steden Ottawa en Montreal. Sindsdien hebben we de afgelopen vier seizoenen echt onvergetelijke reizen gemaakt in de Amerikaanse staten Florida, Georgia, New York, Pennsylvania, Ohio en Washington D.C. en de Canadese provincies Quebec, Ontario, New Brunswick en Nova Scotia.

We gebruiken Tonke voornamelijk als camper, maar de 7 beschikbare stoelen komen goed van pas bij dagtochten met een grotere groep. Tijdens het kamperen zetten we meestal de semi-bevestigde SheltaPod op. Het is een geweldige multifunctionele tent die ook gewoon kan worden gebruikt als zonnescherm of hor om de insecten buiten te houden. Met voldoende opslag van water (40 verse liters), het zonnepaneel en de douche met warm water, heeft de camper ons ook in staat
gesteld om langere tijd off-the-grid door te brengen. Zo brengt kamperen in de
wildernis ons nog dichter bij de natuur en dieren in het wild. Rekening houdend met de uitdagingen van de huidige pandemie, reizen we deze zomer mogelijk naar Canada’s Yukon en Noordelijke Territoria. Als alles gesloten blijft, moeten we misschien gewoon kamperen in onze achtertuin en dan nog … kamperen in onze camper zal ons verlichten, zelfs als het net om de hoek in onze tuin is.
Take care, stay safe.”

Bedankt Jaap voor je mooie woorden!

BEZOEK DE WERKPLAATS

Wilt u de ambacht en kwaliteit die wij in een Tonke camper verwerken graag een keer zelf zien? Dan is een bezoek aan onze werkplaats zeker de moeite waard.

In verband met de maatregelen van het RIVM is het momenteel alleen mogelijk om 1 op 1 afspraken te maken, zodat wij u op een veilige manier een kijkje in onze werkplaats kunnen geven. Plan een afspraak met ons. U bent van harte welkom.

P.S. uw partner is uiteraard ook welkom om mee te komen.

 

 

CONFIGUREER UW TONKE VAN T6.1 ONLINE

Bekijkt u liever eerst zelf de mogelijkheden vanuit huis? Stel uw nieuwe Tonke VAN T6.1 samen met de online configurator.

Bij vragen zijn wij tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op +31(0)76 5935644 of per mail op info@tonke.eu. Videobellen behoort ook tot de mogelijkheden.

TONKE TRAVELBLOG

Tonke Explorer 6×6 in Marokko