Tonke ID. Buzz

Elektrische camper

Tonke ID. Buzz: elektrische camper

Presentatie prototype tijdens KCJ 4 t/m 8 oktober 2023

Aanmelden ID.Buzz nieuwsbrief

Elektrisch en multifunctioneel

Bij Tonke geloven wij in een emissieloze toekomst! En dat is waarom we naast de Tonke EQV, Kampeerauto van het jaar 2023, nog meer elektrische platformen gaan introduceren. Voortbordurend op dit succes kondigen wij de komst aan van de Tonke Buzz, welke gebouwd zal worden op basis van de Volkswagen ID. Buzz.

Volkswagen ID.Buzz als basis voor de Tonke camper

Tonke heeft reikhalzend uitgekeken naar het beschikbaar komen van een volwaardig elektrisch platform van Volkswagen. Nu Volkswagen heeft aangekondigd begin 2024 te starten met de verkoop van de ID.Buzz met lange wielbasis (LWB) is het moment daar!

Tonke is druk bezig met het leggen van een laatste hand aan het ontwerp van de Tonke ID Buzz camper. We zullen een zeer innovatief en veelzijdig voertuig gaan presenteren dat helemaal klaar is voor de toekomst. Deze elektrische bus is niet alleen zeer geschikt als camper, maar ook als auto voor dagelijks verkeer en kantoor-op-wielen.

Unieke specificaties ID. Buzz met lange wielbasis:

De Volkswagen ID. Buzz lange wielbasis (LWB) is uitermate geschikt als basis van de Tonke Buzz, onder meer vanwege de unieke specificaties ten opzichte van de ID. Buzz korte wielbasis (op basis van beschikbare informatie 02/06/2023): 

VW ID. Buzz beschikbaar in showroom

Regelmatig krijgen we de vraag waarin de Mercedes-Benz EQV en de Volkswagen ID. Buzz van elkaar verschillen. Hier vindt u een technisch vergelijk van de verschillende beschikbare elektrische platformen. Wij begrijpen dat het fijner is om de voertuigen zelf te kunnen ervaren. Daarom hebben we zowel de Mercedes-Benz EQV als de korte VW ID.Buzz* in de showroom staan. We laten u graag de voors en tegens van de voertuigen zien. Plan direct online een afspraak.

*De Volkswagen ID. Buzz betreft een standaard voertuig, er is dus nog geen camperinterieur in geplaatst.

Presentatie Prototype Tonke Buzz

Schermafbeelding 2023 09 20 Om 13.54.07

Na maanden ontwikkelen is het zo ver: we gaan het eerste prototype van de Tonke Buzz presenteren! Het prototype is gebouwd op een korte Volkswagen ID. Buzz. Dit interieur zal ook de basis zijn voor de lange versie van de ID. Buzz. Zoals u van Tonke mag verwachten is het weer een innovatief en slim ontwerp geworden. De keuken is uitgevoerd met twee pits inductieplaat die zowel binnen als buiten te gebruiken is. Bovendien is er door optimaal gebruik te maken van de complete breedte van de bus een royale slaapgelegenheid van 150x200cm gecreëerd! 

N.b. Op de Tonke Buzz die gepresenteerd zal worden is nog geen hefdak geplaatst, deze komt in 2024 beschikbaar. 

Het Tonke Buzz prototype zal te zien zijn tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. We verwelkomen u graag op onze stand in hal 12! Klik hier voor meer informatie over de beurs.

Blijf op de hoogte van Tonke Buzz

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de Tonke Buzz? Meld u dan aan voor de speciale Tonke Buzz nieuwsbrief middels onderstaand formulier.