Hollandse ambacht & innovatie 

Het is allemaal begonnen in de nazomer van 2005. Tijdens een prachtige zonsondergang op een heuveltop van de uitgestrekte graanvlaktes in Frankrijk bedacht Maarten van Soest de Tonke Classic. Een camper met niets dan sterke eigenschappen: een veilige en moderne auto en een opbouw met het uiterlijk van een zigeunerwagen met een luxe zeiljacht interieur. Naast zijn dochter Tonke, was ook het bedrijf (dat hij naar zijn dochter vernoemde) geboren. 

Tonke Fieldsleeper2

Sindsdien is het bedrijf Tonke verder ontwikkeld. Fysiek zijn we uit ons jasje gegroeid: we zijn van één hal naar drie hallen gegaan. We hebben de Tonke VAN ontwikkeld. Dit model is door het publiek meermaals bekroond om het ontwerp. Het nieuwste model is de EQV, een uniek volledig elektrisch ontwerp. In alle windstreken kun je Tonke campers in het wild tegenkomen.  

Maar wat niet is veranderd is de ambacht en kwaliteit. Elke Tonke, of het nu een Classic, EQV of een VAN is, wordt met zorg en aandacht door ons gebouwd in de werkplaats in Terheijden. We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen, zoals RVS hang- en sluitwerk uit de jachtbouw.

Img 4977 Scaled

Bij Tonke gaat ambacht en innovatie hand in hand, we blijven dan ook constant door ontwikkelen. Om het bouwproces nog efficiënter te maken hebben wij een CNC-machine aangeschaft. De CNC-machine kan gerobotiseerd super nauwkeurig en efficiënt delen voor de kastensets van de campers frezen uit een grote houten plaat. Concreet betekent het dat we minder afhankelijk zijn van toeleveranciers, innovaties sneller kunnen doorvoeren en nòg een hogere kwaliteit kunnen garanderen.