Ervaringen

Ervaringen

Tonke deskundigen aan het woord

Er rijden inmiddels honderden Tonke campers rond op alle continenten. Graag delen wij van een aantal Tonke klanten hun review en ervaringen:

“Nooit meer iets anders”

We hebben nu 1 jaar onze geweldige Tonke EQV. Een fantastische bus met, als je een beetje normaal rijdt, een range van 350 in de winter tot zo’n 420 km in de zomer. Afgelopen zomer hebben we een prachtige reis door Zweden en Noorwegen gemaakt. Het elektrisch rijden went meteen en voelt super goed. Het is, zeker in Scandinavië, geen enkel probleem om van laadpaal naar laadpaal te rijden. Ze lopen hierin echt een aantal jaren voor op NL. We willen nooit meer anders. Zeker nu we ook zonnepanelen thuis op ons dak hebben rijden we, als we overdag laden, echt 100% groen. Wat wil je nog meer. Hiervoor hadden we een Tonke VAN, een heerlijke camper. Maar het groene camper-rijden stijgt daar nu ver bovenuit.
-Peter en Judith

“Heel tevreden”

We hebben al fantastische uitstappen beleefd met onze Tonke. Geslapen op 100m van de Moulin Rouge, tussen de wijnranken in de Champagne, overnacht op de parking van een feestzaal na een trouwfeest, uitjes met 9 vrienden ‘als busje’, op visite in Corsica en flaneren langs de kust van ile de Ré zijn enkele voorbeelden. We zijn heel tevreden.
-Kurt

“Vakmanschap”

Als één van de allereerste kopers van een Tonke camper had ik het vakmanschap al door.
En ik kan u verzekeren het is er de afgelopen 18 jaar alleen maar beter op is geworden.
Waanzinnig mooi afgewerkte campers in het topsegment.
En dan bedoel ik top kwa uitvoering, service en vooral meedenken.
Ik wil in zo’n ding begraven worden. Als het te betalen is.
Echt, heel fijn bedrijf.
-Hans Sibbel

“Mobiel kantoor”

Super luxe inderdaad! Erg blij mee. Ik gebruik hem ook als mobiel kantoor. En emissie-vrij: ook in de toekomst gewoon de steden in kunnen rijden. En elke keer weer blij bij het opladen; bij Mercedes Ionity super goedkoop!
-Tonke EQV eigenaar

“Alle ruimte voor wildkamperen”

We zijn zooo blij met onze bus met de extra features als de luchtvering, standkachel en lithium-accu. Dat geeft ons alle ruimte om “into the wild “te gaan en staan! Tijdens onze reis door Zweden in 2,5 week 2x een camperplek gezocht en verder op ons zelf. Zo fijn! Goede keuzes maken in het leven is belangrijk; een Tonke buscamper is er één van in ons leven!
-Petra en Gerrit

“Passie en energie”

Tonke. What you see is what you get.
De passie van Maarten voor auto’s en (tijd)reizen. Jongensogen vertellen de waarheid.
De fijne ruige plek, where the magic happens.
Magic, waar gepassioneerde mensen hele vette robuste campers bouwen.
Uiteindelijk staat Tonke voor energie en passie.
-Kris, Mieke, Rovert, Isaac en Kaasje

“Opgewassen tegen extreme weersomstandigheden”

Door de jaren heen heb ik het geluk gehad om te ervaren hoe reizen de geest verlicht. De opties om te reizen lijken echter eindeloos en of het nu over land, door de lucht of over zee is… ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Dus na vele jaren van tenten, huren, reviews en debatteren besloten we om onze eigen VW pop-up camper te kopen. De keuze voor Tonke was het beste wat ons kon overkomen. Een ervaren professioneel team met een persoonlijke aanpak was precies wat we nodig hadden om onze eigen aangepaste camper te bouwen – de Tonke Van XL AWD 7-zits.

In de laatste fasen van de bouw zijn we naar het buitenland verhuisd en onze eerste reis was dus tijdens de extreem koude winter begin 2019, toen we met ons gezin van vier naar de Franstalige provincie Quebec in Canada reden. Het was een van de ijzigere, sneeuwrijkere weken in februari met dagtemperaturen ver onder de -30, ’s nachts zelfs onder de -40. In tegenstelling tot ons, ervaarde het busje het niet als een uitdaging. Sindsdien hebben we de afgelopen vier seizoenen genoten van onvergetelijke reizen in vele Amerikaanse staten en Canadese provincies.

We gebruiken Tonke voornamelijk als camper, maar met de 7 beschikbare zitplaatsen is het ook handig voor dagtochten met een grotere groep. De camper heeft ons ook in staat gesteld om langere tijd buiten de gebaande paden door te brengen, waar kamperen in de wildernis ons nog dichter bij de natuur en wilde dieren brengt.
-Jaap

“Erop uit met Tonke”

Toen ik mijn Tonke een paar weken geleden voor het eerst meenam naar het huis van mijn meer dan 80-jarige vader, lukte het de Tonke om mijn vader voor het eerst in 2 jaar mee naar buiten te nemen voor een kort ritje door mijn geboortedorp. Mijn vader was erg nieuwsgierig om alles te zien in de Tonke. Zo vergat hij helemaal dat hij eigenlijk niet meer graag wandelt …. 😊
-Christina

"Een klasse apart"

Onze Tonke EQV Touring is zo fraai en rijden is echt een klasse apart. Net zoals Tonke’s klantvriendelijkheid!
-Rob

“Heel mooi afgewerkt”

Ben erg blij met mijn Tonke camper, ziet er van buiten goed uit en is van binnen echt heel mooi afgewerkt. De kastjes en het keukenblokje zijn super.
-Jolanda