Nieuws

Sink

Terugroepactie Dometic M09772R (Gas Spoel combinatie)

Beste Tonke Klant,

Vandaag hebben wij van onze leverancier Dometic nieuws ontvangen over de kook/spoelbak combinatie die in uw Tonke VAN is ingebouwd.

Het gaat hierbij om het volgende product Dometic 09722

Dometic heeft geconstateerd dat er potentieel gas kan lekken in een aantal onderdelen van de gaskookplaat. Dit kan in de leidingen zijn, regulator of bij de bedieningsknoppen aan de bovenzijde. Tot op heden zijn er nog geen gevallen bekend waarin daadwerkelijk iets is voorgevallen. Maar het kan bijvoorbeeld gebeuren dat tijdens het koken een steekvlam ontstaat door gas dat lekt uit de bedieningsknoppen.

Dometic vraagt ons om onze klanten te informeren over de mogelijke gebreken die kunnen ontstaan, alsook het verzoek om de kookplaat niet meer te gebruiken. Sluit het gassysteem af en koppel de gasfles los van het systeem, zodat er geen risico meer is op lekkage.

Op dit moment heeft Dometic helaas nog geen oplossing aangedragen. Deze vraag blijft dus openstaan bij onze leverancier. Zodra wij meer weten wat te doen, zullen wij weer in contact met u treden. Om de aankomende tijd toch te kunnen koken in uw Tonke VAN zal u gebruik moeten gaan maken van een alternatief kooktoestel. Een optie kan bijvoorbeeld de Campinggaz Camp Bistro deluxe zijn. Bijgevoegd treft u een brief aan namens Dometic over de situatie.

Nogmaals, voor uw eigen veiligheid, vanaf heden het Dometic Kooktoestel niet meer gebruiken!

Onze excuses voor het ongemak en zodra Dometic ons verder instructies heeft gegeven laten wij dit direct aan u weten.

Vriendelijke groet,

Tonke