Kwaliteit

Waar het om gaat

De mens is een geboren reiziger. Het leven ‘on the road’, het intens genieten van nieuwe vergezichten, met je gezin of geliefde, maakt gelukkig. Het (her)ontdekken van geuren, kleuren, tradities, prachtige steden, uitzonderlijke natuur, het kan allemaal in je eigen land, in je eigen voertuig, in Europa, in de wereld. Wij nodigen je daartoe uit en staan graag klaar om je dromen te verwezenlijken.

Lowres 73

Ontwerp filosofie

Wij geloven in mooie ontwerpen in een top kwaliteit, zonder compromissen. We geloven in een ontwerp waarbij een stap extra wordt gedaan, waarbij boven het maaiveld wordt uitgestoken. Een ontwerp dat inspireert, nu en in de komende jaren.

Dscf2162

Styling

Het begon allemaal met de Tonke-met-het-ronde-dak. Een exclusieve klassieker. Het ontwerp verwijst naar oude voertuigen, treinwagons, paardenwagens. Het is misschien wel een anti-ontwerp. De constructie volgt niet het ontwerp, maar het ontwerp volgt de constructie. Het ronde dak is sterk, bijna onverwoestbaar. Daarbij zijn er altijd elementen uit de traditie van de Nederlandse jachtbouw aanwezig geweest. De prachtige combinatie van bolglanzend gelakt mahonie, het messing en roestvaststaal. Deze klassieker wordt nog altijd gebouwd in onze werkplaats. Elk jaar weer vinden klanten van over de hele wereld hun weg naar Terheijden om hun droom voertuig te bestellen.

Daarnaast hebben we sinds enkele jaren ook diverse buscampers in het assortiment, eerst nog met de jachtbouw elementen, maar al snel volgden deze campers hun eigen vormgeving. Ditmaal geen anti-ontwerp, maar een geheel eigen vormtaal. Nuchter, rationeel, zeer goed gedetailleerd, en wederom op top niveau afgewerkt. Deze taal doet de harten van velen sneller kloppen, met belangrijke prijzen tot gevolg.

Technologie

Onze producten zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook uitzonderlijk goed gebouwd. Alle toegepaste materialen zijn gekozen om hun functionaliteit, duurzaamheid, en daar waar nodig, om hun schoonheid. Wij gebruiken geen goedkope apparatuur of materialen.

Fvd Tonke Hr 5850 1500X1000 1

 

Duurzaamheid

Het spaarzaam omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Ook voor ons zelf is de kwaliteit van onze leefomgeving van groot belang. Daarom passen we lijmen en materialen toe met zo min mogelijk toxische eigenschappen en verkopen we alleen voertuigen die voldoen aan de strengste emissie-eisen.

Maar ook het bouwen van kwaliteitsproducten is een vorm van duurzaamheid. Door de lange levensduur hebben onze voertuigen een lage ecologische footprint.

Lowres 1608