Camper op benzine kopen

Ontdek hier de toekomstbestendige mogelijkheden

Campers op benzine

Wilt u een camper op benzine kopen? Dan heeft u vast al nagedacht over het aantal zit- en slaapplaatsen in de camper en andere belangrijke opties. Het soort brandstof en het verbruik van de camper zijn ook een belangrijk aspecten. Veel mensen vinden het lastig hierin een keuze te maken. Wij bij Tonke proberen u daarom zo goed mogelijk advies te geven en u te informeren.

Campers op benzine

Verken de wereld op een geheel nieuwe manier!

Camper op benzine kopen?

Wilt u een benzine camper kopen? Bij Tonke verkopen wij deze niet meer om meerdere redenen. Wij sommen deze punten hier voor u op:

  • Rijden met een benzine camper is duur. Van een benzine camper liggen de kosten ongeveer de helft hoger dan voor een elektrische camper.
  • De CO2 uitstoot van een benzine camper ligt zeer hoog vergeleken met een diesel camper. Een elektrische camper stoot zelfs helemaal geen CO2 uit.
  • Bij een camper op benzine betaalt u wegenbelasting. Omdat elektrisch rijden gestimuleerd wordt door de overheid, betaalt u voor een elektrische camper helemaal geen wegenbelasting.

Over het algemeen is een benzine camper minder duurzaam en minder zuinig in brandstofverbruik. Vandaar dat wij verschillende Tonke modellen aanbieden die rijden op diesel of elektrisch aangedreven zijn. Via de button kunt u onze gratis brochure downloaden om alle modellen te bekijken.

Verbruik en duurzaamheid benzine camper

Zoals hierboven aangegeven verbruikt een benzine camper meer dan een elektrische of diesel camper. Om deze reden heeft Tonke een elektrische camper ontwikkeld op basis van de Mercedes-Benz EQV. De Tonke EQV elektrische camper is naast zuinig en duurzaam, ook goedkoop vergeleken met een benzine of elektrische camper. Wanneer u toch voor een benzine camper wilt kiezen, dan willen wij mee geven dat er minder keuze zal zijn. Er zijn namelijk maar een aantal motoren en een paar combinaties met automaat of vierwielaandrijving mogelijk.

 

Alternatieve voor benzine campers

Wil je nog steeds een camper op benzine kopen? Bij Tonke hebben wij verschillende modellen buscampers die u geheel zelf kunt samenstellen; van het interieur tot motorisatie. Met de Tonke Configurator kiest u iedere gewenste optie en functie. U heeft de keuze uit een diesel camper of een elektrische camper. Onze Tonke VAN & VAN XL beschikken over een diesel motor en worden gemaakt op basis van de Volkswagen Transporter. Onze Tonke EQV is een elektrische camper en heeft de Mercedes-Benz EQV als basis. Deze camper bus is stil, schoon en zal u verrassen met zijn lage gebruikskosten. Wilt u uw perfecte camper/buscamper op maat samenstellen? Bekijk alle uitgebreide mogelijkheden en stel uw camper samen via onderstaande button.

Stel uw eigen Tonke samen

 

Voordelen van een elektrische camper

Elektrische campers bieden een reeks voordelen die ze tot een uitstekende keuze maken voor de moderne kampeerder. Ten eerste zijn ze milieuvriendelijk, met nul CO2-uitstoot, waardoor ze ideaal zijn voor reizigers die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Daarnaast zijn ze vrijgesteld van wegenbelasting en hebben ze weinig onderhoud nodig, wat bijdraagt aan lagere gebruikskosten op de lange termijn.

Een ander belangrijk voordeel is de superieure rijervaring. Elektrische campers zijn stil en bieden een soepele rit, waardoor reizen nog aangenamer wordt. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om overal te laden – op de camping, thuis of bij (snel)laadpunten – wat zorgt voor extra gemak tijdens uw reizen.

Daarnaast bieden elektrische campers een hoog niveau van comfort en luxe. Veel modellen zijn uitgerust met moderne voorzieningen zoals inductiekookplaten, warmtewisselaars voor energiezuinige verwarming en koeling, en Bluetooth-functionaliteit voor het bedienen en aflezen van verschillende functies.

Ontdek alle opties

En kies wat bij u past

Heeft u nog vragen of wilt u graag persoonlijk advies? U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier of telefonisch via 076 59 35 644. Bekijk ook de video’s van Tonke waarin wij advies geven op ons YouTube kanaal.