Benzine camper

Bent u een liefhebber van kampeervakanties en wilt u graag een nieuwe Tonke VAN kopen? U heeft vast al nagedacht over het aantal zit- en slaapplaatsen en andere belangrijke eisen. Maar heeft u ook al een keuze gemaakt op het gebied van brandstof?

Diesel of benzine

Veel klanten vragen ons om advies wanneer ze de keuze moeten maken tussen een diesel en benzine camper. Het is vaak moeilijk om deze keuze te maken. Tonke probeert hier zo goed mogelijk bij te adviseren.

Neem direct contact op

Tonke Benzine Camper

Verbruik en duurzaamheid

Een benzine verbruikt meer dan een diesel. Dat staat vast. Daarnaast voldoen de diesel Tonke VANS ook aan de allernieuwste EURO-6 emissienormen. Of een diesel óf benzine camper feitelijk schoner is, is dus nog maar de vraag. Wanneer u kiest voor een benzine camper heeft u tevens minder keuze. Er zijn namelijk maar een paar motoren en een aantal combinaties met automaat of vierwielaandrijving mogelijk.

Elektrische camper

Tonke heeft naast de diesel en benzine campers ook een elektrische camper in productie. Deze gloednieuwe campers zijn voorzien van alle gemakken en hebben een uitstekend bereik. Daarnaast zijn ze schoner en is rijden op elektriciteit goedkoper dan benzine of diesel.

Toch een benzine camper?

Op dit moment kiezen veel klanten, vooral uit de grote steden in Nederland en Duitsland, voor een benzine camper. Tonke begrijpt dat. Tot nu toe was het zo dat diesel campers waardevaster bleken te zijn dan benzine campers. Het kan goed zijn dat dit in de toekomst anders zal zijn. Er is een kans dat u over 10 tot 15 jaar voor uw benzine Tonke VAN veel meer terugkrijgt dan voor een diesel Tonke VAN. De toekomst moet dit gaan uitwijzen.

Benzine Camper

Advies van Tonke

Wij bespreken graag met u de keuze voor een diesel of benzine camper. U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier of telefonisch via 076 59 35 644. Bekijk ook de video’s van Tonke waarin wij advies geven op ons YouTube kanaal.

Neem direct contact op