Benzine camper

Bent u op zoek naar een nieuwe camper?  Dan heeft u vast al nagedacht over het aantal zit- en slaapplaatsen in de camper en andere belangrijke opties. Het soort brandstofverbruik van de camper is ook een belangrijk aspect. Veel mensen vinden dit een lastige keuze. Wij bij Tonke proberen u daarom zo goed mogelijk advies te geven en u te informeren.

Camper op benzine kopen?

Wilt u een benzine camper kopen? Helaas is dit niet meer mogelijk bij Tonke, maar dit is helemaal niet erg! Het heeft namelijk meerdere redenen dat wij deze niet verkopen. Wij sommen deze punten hier voor u op:

  • Rijden met een benzine camper is duur. van een benzine camper ligt ongeveer de helft hoger dan voor een elektrische camper.
  • De CO2 uitstoot van een benzine camper ligt zeer hoog vergelijken met een elektrische camper. Een elektrische camper stoot zelfs helemaal geen CO2 uit.
  • Met een camper op benzine betaald u wegenbelasting. Omdat elektrisch rijden gestimuleerd wordt door de overheid, betaald u helemaal geen wegenbelasting met een elektrische camper.

Over het algemeen is een benzine camper minder duurzaam en hoger in brandstofverbruik. Door al deze redenen bieden wij verschillende Tonke modellen aan die rijden op diesel of elektrisch aangedreven zijn. Via de button kunt u onze gratis brochure downloaden om alle modellen te bekijken.

Bekijk ons aanbod via de gratis brochure

Tonke Benzine Camper

Verbruik en duurzaamheid benzine camper

Zoals hierboven aangegeven verbruikt een benzine camper meer dan een elektrische of diesel camper. Om deze reden heeft Tonke een elektrische camper ontwikkeld op basis van de Mercedes-Benz EQV. De Tonke EQV elektrische camper is naast zuinig en duurzaam, ook goedkoop vergeleken met een benzine of elektrische camper.

Wanneer u toch voor een benzine camper wilt kiezen, dan willen wij nu mee geven dat er minder keus zal zijn. Er zijn namelijk maar een aantal motoren en een paar combinaties met automaat of vierwielaandrijving mogelijk.

Alternatieve voor benzine campers

Bij Tonke hebben wij verschillende modellen buscampers die u geheel zelf kunt samenstellen, van het interieur tot motorisatie. Via de Tonke Configurator kiest u iedere gewenste optie en functies. U heeft de keuze uit een diesel camper of een elektrische camper. Onze Tonke VAN & VAN XL beschikken over een diesel motor en worden gemaakt op basis van de Volkswagen Transporter. Onze Tonke EQV is een elektrische camper en heeft de Mercedes-Benz EQV als basis. Deze camper bus is stil, schoon en zal u verrassen met zijn lage gebruikskosten.

Wilt u uw perfecte camper/buscamper op maat samenstellen? Bekijk alle uitgebreide mogelijkheden en stel jouw camper samen via onderstaande button.

Stel uw eigen Tonke samen

Benzine Camper

Advies van Tonke

Heeft u nog vragen of wilt u graag persoonlijk advies? U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier of telefonisch via 076 59 35 644. Bekijk ook de video’s van Tonke waarin wij advies geven op ons YouTube kanaal.

Neem direct contact op