Soorten campers

Welke soort camper je kiest, is erg afhankelijk van jouw situatie. Het aanbod campers is erg divers, dus we kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om te beslissen welke camper het beste bij jou past. Daarom hebben we een onderscheid gemaakt tussen een aantal soorten campers.

Bekijk ons gehele aanbod campers

Typen campers

Welke camper het beste bij jouw situatie aansluit, is afhankelijk van de grootte en functionaliteiten van de camper. Daarom hebben wij een onderscheid gemaakt tussen 7 soorten campers:

Buscamper_Tonke

Buscamper

De buscamper is ons meest verkochte type camper. Een buscamper is een compacte camper die veel weg heeft van een bestelbus. Het voordeel van dit formaat camper is dat je hem ook gewoon kunt gebruiken als personenauto en eenvoudig kunt parkeren. Hij is over het algemeen niet langer dan een personenauto en verbruikt ook nauwelijks meer brandstof. Ondanks dat een buscamper compact is, wordt de ruimte optimaal benut en kunnen er tot wel 8 personen in een buscamper slapen.

Meer over de buscamper

Alkoof Camper_Tonke

Alkoof camper

Een alkoof camper is herkenbaar aan de uitbreiding van het woongedeelte boven de cabine. Hierdoor ontstaat er extra plaats voor bijvoorbeeld een bed.

Het voordeel van deze camper is dat het meer ruimte biedt dan de campervan. Alkoof campers heb je in verschillende uitvoeringen, zoals een bestelbus en een vrachtwagen.

Integraal Camper_Tonke

Integraal camper

Een integraal camper is opgebouwd uit één stuk, waardoor de cabine en woonruimte naadloos op elkaar aansluiten. De cabine is dus komen te vervallen, waardoor er meer ruimte wordt gecreëerd. Hierdoor is de integraal camper de camper met de meeste ruimte.

Half Integraal Camper_Tonke

Half-integraal camper

Een half-integraal camper is een combinatie van een alkoof en integraal camper. Het voordeel van deze camper is dat de alkoof kleiner is dan bij een alkoof camper. Hierdoor vang je minder wind en verbrand je dus minder brandstof.

Expeditie Camper_Tonke

Expeditie camper

Een expeditie camper is een camper met off-road eigenschappen, zoals een 4×4 (of zelfs 6×6) aandrijving. Meestal heeft een expeditie camper de vorm van een vrachtwagen. Het voordeel hiervan is dat, ondanks dat het geschikt is voor verschillende terreinen, er een comfortabele leefruimte aanwezig is.

Meer over de expeditie camper

Camper Met Afzet Unit_Tonke

Camper met afzet unit

Een camper met afzet unit is een camper met een afzetbaar woongedeelte. Hierdoor biedt deze camper de voordelen van een camper en een caravan. Wanneer je wilt, kun je de afzet unit eenvoudig loskoppelen en op pad zonder de unit. Hierdoor heb je de ruimte als je dat wilt. Maar je kunt de camper ook gebruiken zonder cabine wanneer je bijvoorbeeld naar een stad wilt rijden.

Meer over de camper met afzet unit

Lage Camper_Tonke

Lage camper

Tot slot de camper met lage instap. Een camper met een lagere instap (30 cm lager) heeft diverse voordelen, zoals een lager gewicht, een lager zwaartepunt, minder luchtweerstand en een betere wegligging.

Meer over de lage camper

Meer weten over de verschillende soorten campers?

Heb je een vraag over de verschillende soorten campers of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!